Language: hungarian
Language: english

Budapest, 13. kerület, Szent István körút

Méret:
156 m2
Állapot:
felújított
Szobaszám:
4
Lift:
van
Komfort:
összkomfortos
Fűtés:
elektromos | Nincs megadva
Kilátás:
utcai
Légkondicionált:
nincs
Erkély:
5 m2
Emelet:
1
Ár:
220 millió Ft

Leírás:

Igazi kuriózum, egy ékszerdoboz eladó a XIII. kerületben, a Szent István körúton, közel a Jászai Mari térhez. A tulajdonos teljes körűen felújította szigorúan szem előtt tartva, hogy minden menthető része az eredetivel azonos módon legyen megújítva. Az embernek olyan érzése támad, mintha egy kastély termeiben sétálna, mindezt a Belváros közepén.

Az ingatlan első emeleti, 156 nm-es, 4 szobás és tartozik hozzá egy (a házban egyedüliként) egy 5 nm-es erkély is.
A lakás egy 30 nm-es hallból (előszoba), egy 6 nm-es konyhából, egy 6 nm-es fürdőszobából, továbbá egy 33 nm-es jelenleg tárgyalóként funkcionáló szobából, egy 31 nm-es dolgozószobából, végezetül egy 54 nm-es szalonból áll. Ebben a szalonban volt régen kialakítva egy kamarazenekarnak helyet adó rész (itt a stukkók is a zenével kapcsolatos motívumokat rejtenek).
A egész lakásban a stukkók restaurátor által felújítottak, a faipari részek, falburkolatok, ablakok, ajtók mind farestaurátor keze munkáját dicsérik. Ennek ellenére az egész lakásban ki lett cserélve az elektromos hálózat, még a mennyezeti csillároknál is.
A tölgyfa parketta vadiúj, a klasszikus stílusben lerakott és a legjobb pácokkal (Bona) kezelt burkolat, mely a fürdőszobát leszámítva az egész lakást borítják.
A fürdőszoba, melyben wc, zuhanyzó került kialakításra Valentino csempével burkoltak.

Az ingatlan biztonságát a fizikai és technikai védelem kettőse az alábbiakban biztosítja: Paradox, távolról is irányítható riasztórendszer, kivonulószolgálat, kamerarendszer, páncélajtó, rács (bejárati ajtó, gangra nyíló ablakok).
A fő szobákban található négy kályha, melyek sajnálatos módon nem az eredetileg itt lévők, viszont sikerült a tulajdonosnak mind stílusban, mind állapotban is tökéletsen megfelelő 150 éves műkincs kályhákat beszerelni, melyek mind elő vannak készítve áram betáplálással, és csupán fűtőszál beszerelés kérdése, hogy akár használatba is lehet állítani őket. Jelenlegi tulajdonosa kímélte őket, és a fűtést (mivel a gázcsöveket teljesen visszabontatta a műemléki miliő, és a falak védelme érdekében, bár a gázóra megmaradt a lakásban) csúcstechnikás elektromos Noirot radiátorokkal oldotta meg. A melegvizet szintén, árammal működő tartály biztosítja.
A lakásban a csodálatos kristálycsillárok a Kolarz osztrák lámpagyártól érkeztek, a beépített lámpák pedig a Flos spanyol lámpagyár termékei.